Fluid bygger nytt team og søker teamkjørere for hele landet!


Fluid søker teamkjører i alderen 18-35 år med overskudd og lyst til å tilhøre en av landets fremste vannsportsaktører. Fluid bygger opp et nytt, ungt og gira team fra scratch for årene fremover med søknadsfrist 01. Juli 2018.


Fluid er Norges eldste kiteforhandler, (22 år) med butikk i Oslo. Fluid forhandler merkene Naish, F-One og Ozone innen kite og en hel del andre merker innen vannsport. Fluid har en stor familie med flere instruktører, ansatte og promokjørere.  


I første omgang søker vi etter 2-3 stk i hver by: Oslo, Stavanger, Trondheim og i Tromsø. Befinner du deg et annet sted, men føler du burde få være en del av teamet, så send gjerne inn en søknad.  


Søknaden sendes til linda@fluid.no med:

 • Navn, adresse, tlf, mail.

 • 5 kitebilder av deg

 • Navn på Instagram-konto

 • Hvorfor vil du være med på teamet til Fluid?

 • Hva kan du bidra med som teamkjører for Fluid?


Arbeidsoppgaver:

 • Være aktiv i diskusjoner på sosiale medier med informasjon om utstyr o.l. og fremheve utstyret du bruker.

 • Produsere kitebilder og film gjennom sesongen for Instagram og andre sosiale medier.

 • Poste jevnt med bilder på din personlige Instagram-konto.

 • Være med på forskjellige konkurransene innen kite.

 • Oppfordre andre kitere til å teste utstyret ditt.

 • Pushe og hjelpe andre kitere i ditt lokalmiljø.


Kontrakt:

 • Egne kontrakter med oppgaver blir utstedt.


Fluid bistår med:

 • Vi på Fluid vil hjelpe deg så mye vi kan for at du skal realisere dine mål.

 • Gratis teamtur til Camp Fluid hvor det tas bilder og video for markedsføring.

 • Gratis promoutstyr som t-skjorte, genser, caps etc.

 • Du får disponere 2x kiter, 1x ganger brett, 1x drakt og et trapes gratis i året. Alle produktene vil tilhøre samme merke, om det lar seg gjøre.


Teamsjef hos Fluid er Linda Viktoria Olofsson. Hun vil følge opp teamet jevnlig og be om bilder og dirigere forskjellige oppgaver. Hver 3 måned vil Fluid kunne gjøre en forandring av teamet om Fluids forventninger ikke har vært oppnådd!


Det nye teamet vil bli offentliggjort 15.07.2018


Mvh. Magnus Parmann, Daglig leder Fluid Net AS


2018-06-11 14:21:30


2018-04-04 10:42:49


Det å være på vidda i Januar kan være tricky. Som i regel erdet veldig kaldt, det blåser gjerne mye, og det dumper ofte ned haugevis medsnø. ALLE elsker pudder – men i kombinasjon med mye vind er snøen sjeldent noevi er glade for, siden det skaper dårlig sikt. Dårlig sikt = dårlig kiting.

Moder Jord må ha sett meg spille ut utallige koppertake-away-kaffe fordi jeg har sagt nei til plastikk-lokk, pante alle flaskerjeg noen gang kjøpt, ta skateboardet til butikken istedenfor bilen – og hattlyst å belønne meg for innsatsen. Blå himmel, strålende sol, pudder og perfektvind var det jeg fikk som takk. Jeg liker i hvert fall å tro at det var det som skjedde ;)

Forholdene på fjellet har rett og slett vært magiske den siste uken. På lørdagen fikk jeg for første gang oppleve kiting på Havsdalstoppen i Geilo –noe som tok pusten av meg (ikke bare fordi jeg krasjet hardt mange ganger... men også fordi utsikten var fantastisk). Værgudene var virkelig med oss, og vi fikk kite i sol og perfekt 12er-føre. Krasjlandingene ble dempet av metervis av pudder – og alle dro derfor på litt ekstra denne dagen. Elever fra helgens kurs tok seg fri fra jobb for å bli med å kite også på mandagen, noe som ikke bare er et tegn på et godt gjennomført kurs av instruktørene, men også på at forholdene er virkelig gode.

Ikke overraskende for januar fikk vi også en dag med storm – og det blåste og snødde for mye for at jeg skulle orke å kite. Kroppen trengte en pause, så det var egentlig like så godt. En annen dag var det litt lite vind – men da tok jeg meg en tur på langrenn. Andre gikk topptur. 

Håkon fikk testet ut den nye Ozone Chrono V3 – og fløy noen ganger så høyt ut fra fjellene at han så ut som en liten prikk på himmelen. Jeg må innrømme at jeg ble litt redd bare av å se på ham, og var veldig glad der jeg sto med begge beina på bakken.


Jeg bodde som vanlig på hotellet på Haugastøl, og ble like varmt og godt mottatt som tidligere år. Alle som har bodd en helg hos familien Kaupang vet at noe av det som lokker mest med å komme opp på fjellet, med unntak for kitingen og det gode selskapet, er maten Liv og resten av gjengen på kjøkkenet serverer.Til dere som aldri vært der: Gled dere! Og husk å spare litt plass til dessert.

Rydd kalenderen, finn frem all ull du har og pakk bilen: Vintersesongen er igang på alvor, og med en start som denne er jeg overbevisst om at vi har noen fantastiske vintermåneder foran oss.

- Linda

2018-01-15 10:44:11

Hvert år inviterer F-One til et møte hvor de presenterer neste års produkter til forhandlere og butikker. Siden Magnus, som vanligvis reiser på disse møtene er bortreist, fikk jeg sjanse til å bli med i år. For første gang ble møtet avholdt i Dakhla, som ligger i Vest-Sahara. Vi bodde på vakre Dakhla Kiteboarding Club, som jeg kan anbefale på det sterkeste dersom noen skulle ha planer om å reise dit.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri helt har klart å identifisere meg selv med F-One og deres image. Mitt inntrykk har vært at F-One har vært en gjeng harry franskmenn med raske briller. Nei, ingen sugar-coating i dette reisebrevet… Det fine er at jeg kom hjem med et helt annet bilde. 

Noe av det som imponerte meg mest var hvor nøye de er på alle plan. Ingen detaljer blir overlatt til tilfeldighetene. F-One har et team med ingeniører som er spesialisert på hver sitt felt - brett, kiter og kontrollbarer. Nye prototyper av modellen Bandit blir testet hver eneste dag av gründeren Raphaël Salles og strapless-legenden Mitu Monteiru. Faktisk lages det omtrent 100 prototyper av nye F-One-kiter hvert år, og Bandit utgjør ca 80 av de (!). Allerede nå ble prototype nummer 9 av Bandit for 2019 testet ut i Dakhla (Jeg fikk ikke mulighet å teste den dessverre ;)).

Jeg har herunder beskrevet noe av utstyret jeg fikk prøvd ut i løpet av uken i Dakhla. Jeg fikk testet mye mer enn det som jeg har valgt å ta med her, så hvis du har noen spørsmål må du gjerne kontakte meg så skal jeg gjøre mitt beste for å svare.Hva er nytt?

Det er mye som er nytt hos F-One i år. En av de største nyhetene er introduksjonen av den nye freestyle-kiten WTF?!, og brettet med samme navn (Det er opp til enhver å tolke betydningen av dette litt rare navnet, men noen av forslagene fra F-One selve er "Win the freestyle", "Wow that's fantastic", "Welcome to F-One").
Sikkerhetssystemet på baren er blitt forandret. Bandit har gjennomgått små men betydningsfulle forandringer som jeg tror mange vil bli veldig fornøyde med. Alle kitene har dessuten fått et nytt pumpe-system.

Bandit

Selv om alle elleve størrelser av Bandit er en og samme modell, er det allikevel store forskjeller på ytelsen mellom størrelsene. Både formen på kiten og vingetuppenes utforming er forskjellige, noe som gjør at de forskjellige størrelsene vil egne seg best til ulike disipliner.

4-7 kvm egner seg best til bølgekiting, og blir derfor kun testet i bølger.
8-10 kvm er perfekt for både freestyle, freeride og til å kjøre med i små bølger.
11-17 kvm er lettvindsorienterte og har en bedre low-end (er utformet for å prestere godt også i lite vind).

2018-modellen av Bandit legger seg mer bakover i vindvinduet enn hva de tidligere modellene gjør når du kiter i lite vind. Hvis det kommer et gust vil den nye utgaven av kiten flytte seg fremover i vindvinduet for at du som kiter ikke skal bli dratt av gårde. Den har også fått bedre depower og er lettere å kjøre upwind med. Dette innebærer også at du kan kjøre saktere og at kiten er mer stabil, også når du bruker mye depower.

Bølgekitene (4-7 kvm) er blitt enda bedre i bølger og drifter på en bedre måte enn de tidligere modellene.
8-17 kvm er raskere å styre opp til zenit og vil være lettere å få bra hopp med. De nye modellene gir bedre hangtime og er utformet for å løfte deg som kiter mer oppover istedenfor fremover i hoppene.

Fordi kiten er blitt betydelig mer stabil har den også noe mer bartrykk.Bar


Vi har hatt kunder som har spurt hvorfor F-One sine kiter ikke løser ut på én senterline som kitene hos de fleste andre merker gjør. Noen har dessverre opplevd at kiten ikke løser ut helt på det tidligere systemet, hvor kiten løste ut ved å flippe over på begge senterlinene. I år har franskmennene bestemt seg for å høre på ønskene fra kundene sine, og har laget et barsystem som løser ut på én senterline. Dette gir økt sikkerhet også hvis du skulle trenge å løse ut kiten i veldig sterk vind.

Baren kommer i to utgaver, hvor lengden er den eneste forskjellen. Den korte baren kan forandres mellom 38 og 42 cm, og den lange mellom 45 og 52 cm. Lengden forandres ved å dra ut en plastikk-hylse på undersiden av baren. Dette kan gjøres overraskende lett også når kiten flyr i luften.  Baren har den samme smale diameteren som tidligere årsmodeller, noe som gir et godt grep også for små hender (Jippi!). Nye, myke flyte-elementer som er en del av resten av baren forhindrer at flyte-elementene kan tviste seg rundt baren slik at den havner i loop. Baren har også fått et nytt swivel-system på chickenloopen slik at linene kan tvistes opp. For de som ønsker en større chickenloop enn originalen kan denne kjøpes separat og raskt byttes ut.

NB! Den nye baren kan ikke brukes til de gamle kiten


WTF?!


WTF?! er en C-kite med fem liner, og kommer i åtte størrelser mellom 5-15 kvm. Baren kan forandres mellom 35 og 42 cm.

Jeg har lenge ønsket å finne en kite som er stabil, og som jeg ikke trenger å være redd for skal dette ned i hodet mitt når jeg slipper baren for å ta på boots e.l. Samtidig har jeg ønsket en kite som er lett på baren for å slippe å bli sliten i underarmene etter mye unhooked kjøring. Jeg har slitt med å finne en kite med denne kombinasjonen, helt til jeg prøvde WTF?!.
Den er utrolig stabil i luften, også i litt kastete vind. Samtidig har den lite bartrykk, og jeg opplevde aldri å bli sliten i armene på samme måte som jeg tidligere har blitt.

Måten kiten beveger seg på er en typisk «C-kite-aktig»-måte. Når du hooker ut beveger kiten seg bakover i vindvinduet for å gi deg en god pop. Så drifter kiten fremover for å gi det som populært blir kalt for «slack» (det vil si en periode i luften hvor kiten ikke trekker deg fremover for at du lettere skal kunne passe baren). Til sist flyr kiten bakover i vindvinduet igjen, for at du som kiter skal få en mykere landing.

Jeg kan med hånden på hjertet si at denne kiten er en av de aller beste kitene jeg har prøvd, og jeg gleder meg veldig til å ta den med ut på demo når vi får den i butikk.Hydrofoil

Åh, som jeg har beundret de som kiter med hydrofoil. Det ser så lett og fint ut. De flyr lett og raskt frem over vannet - stille og vakkert, i total harmoni med naturen, og alle kommer som regel inn med et stort smil på leppene.

Jeg smilte ikke etter første dagen med hydrofoil-trening. Etter ti minutter føltes det ut som at jeg hadde svelget halvparten av vannet i hele lagunen, jeg hadde ikke energi til å klare å styre kiten min lenger, og når vingen hadde lagd et kutt i beinet mitt kastet jeg brettet inn på sanden og gikk opp og drakk vin. Som sagt - ingen sugar-coating i dette reisebrevet.
Det skal sies at jeg hadde kjørt hardt hele dagen og egentlig var ganske klar for det glasset med vin allerede før jeg begynte med foilingen, så jeg valgte kanskje ikke det beste tilfellet for å lære meg noe nytt.

Dagen etterpå gikk Rafael ut med meg i vannet med hydrofoilen. Hos F-One oppleves alle som likeverdige, og selv om Rafael er den høyeste sjefen var han den som var mest ivrig til å lære bort tips og triks til absolutt alle som var med på møtet.
Etter noen tafatte forsøk skjedde det plutselig noe. Brettet ble løftet fra vannoverflaten og alt ble stille rundt meg. Jeg holdt pusten og ventet på at jeg skulle krasje og slå meg halvt ihjel, men jeg fortsatte å fly. Det var en så fantastisk følelse at jeg måtte skrike.

Med rett hjelp og riktig utstyr klarte også jeg å kite i stillhet i harmoni med natur-elementene. Jeg brukte en mast på 65 cm, og en vinge på 800cm², og det tok faktisk ikke mer enn 15 minutter før jeg klarte å kite fram og tilbake begge veier. Foiling tilbyr en helt ny verden av kiting, og har mulighet å gi oss veldig mange flere dager på vannet siden det trengs så lite vind for å foile.

Twintip


Jeg fikk prøvd samtlige modeller av twintip-brettene i løpet av uken i Dakhla. Jenteversjonen av WTF?! ble uten tvil min favoritt, men også Unik var et overraskende bra brett som jeg kunne sett meg selv kjøre med her hjemme.
Acid er fra 2018 blitt tatt vekk fra kolleksjonen og er blitt erstattet med WTF?!.
Under følger en kort forklaring av de forskjellige brettene.

- Trax
Brettet har en tynn rail for å gi god kanting, men har et tykt deck. Det gir en tidlig planing på vannet, og er veldig godt for å kite upwind med. Det kommer i tre forskjellige versjoner:
- Karbon (Lettere, mer stabil, mer responsiv)
- LiteTech Fiberglass (Litt mykere enn karbon-versjonen, mer «cruisy» følelse)
- Jenteversjon (Samme som fiberglass-versjonen men i mindre størrelser og med en annen design)

- WTF?!
Dette freestyle-brettet har mer rocker enn hva Trax har, og er derfor mer lekent. Økt rocker gir myke landinger også fra høye høyder.

- Spicy
Wakestyle-brett. Dette er brettet som har mest rocker av alle. Dobbel konkav som hjelper med mykere landinger. Det har fått enda mer flex enn hva brettet hadde i fjor. Brettet egner seg veldig fint til å kjøre på kickers, rails og i kabelpark.

- Unik
Unik er formet på samme måte som Trax, og er et utrolig godt brett til en budsjett-vennlig pris. Det er et veldig lekent og morsomt brett som passer de som ønsker å hoppe, gjøre rotasjoner og begynne med unhooked triksing.

- Next
Dette er F-One sitt nybegynnerbrett. Brettet kommer i store størrelser for å gjøre det lettest mulig for de ferske å komme igang.
Brettet kommer også i to lettvindsutgaver (148 og 150 cm lange).
Fra venstre: Trax Carbon, Trax LiteTech, Trax Girly, WTF?!


Fra venstre: WTF?! jenteversjon, WTF?! juniorversjon, Spicy, Unik


Fra venstre: Next, Next lettvindsbrett (større størrelser enn den vanlige Next).


Som jeg skrev i innledningen, så ble inntrykket jeg hadde av F-One veldig forandret etter en uke sammen med eiere, produktdesignere og team-kjørere. Jeg må vel kanskje si at jeg, i likhet med mange andre kitere i Norge, er blitt F-One-frelst…


Linda

2017-11-07 16:28:04

Frontroller en av de mest elementære triksene i kiting, men kan allikevel se utrolig kult ut om du gjør det invertert og med en stilig grab! Du kan begynne å øve pådette trikset så snart du har lært deg å hoppe ved å bruke kiten til å generereløft (det vil si ikke ved å bygge opp spenn i linene og ’poppe’ ut av vannet). En skikkelig stor frontroll føles helt fantastisk, og er en garantert crowdpleaser! Så før du begynner å øve på unhooked triks, sørg for at du kan dette skikkelig mot både venstre og høyre.


Her er trikset steg for steg:


1. Kom inn mot trikset som du villegjort med et vanlig hopp, med kiten på rundt 60-70 grader. Ha begge hendene nærme midten på baren så du ikke overstyrer den.


2. Send kiten hardt motsatt vei avfartsretningen (til klokken 11 om du kjører mot høyre, eller klokken 1 om du kjører mot venstre), mens du holder kanten med brettet ditt helt til du blir nappet opp av vannet.


3. I det du tar av fra vannet kasterdu fremre skulder nedover, slik at du havner med ryggen mot vannet, samtidig som du begynner å dra lett med fremre hånd på baren.


4. Len deg tilbake i trapeset og løft beina opp over deg i det du begynner å snurre, mens du strekker bak hånden til brettet for å grabe. Ikke prøv å strekke deg ned til brettet for å grabe, løft heller brettet opp over hodet, så er alt mye enklere. En tail grab er enkelt å starte med.


5. Når du kommer rundt og kan se vannet begynner du å dra hardere i fram-hånden, slik at kiten sendes tilbake gjennom senit og fremover i fartsretningen.


6. Har du gjort alt riktig hit til skal du lande silke mykt på vannet med et stort smil om munnen :-)


Hovedutfordringen dette trikset er å kjenne hvor kiten er, og derfor vite hvor hardt du skal dra i baren for å sende kiten tilbake i fartsretningen. Drar du for sent faller du ned i vannet uten fart i retningen du skal, og drar du for tidlig vil ikke kiten dempe landingen din som den skal, da den isteden drar deg horisontalt. Det du må prøve å oppnå er at kiten flyr så og si rett over deg igjennom det meste av trikset, og at du bare kjører den frem helt på slutten. Her må man bare prøve seg frem, men et tips er å ta bakre hånd helt av baren (og gjerne bruke den hånden til å grabe) i det du tar av fra vannet, og la fram-hånda dra kiten tilbake mot fartsretningen. Husk å ha fram-hånda helt inn mot midten av baren,så du ikke drar kiten for frem for fort eller for tidlig. Rett før landing drar du til hardt med fram-hånda så du skyter fart horisontalt.


Lykke til! Og husk hjelm for ekstra stilpoeng ;-)

2017-11-06 11:24:41